Parfémy D´Uzege

Parfémy D´Uzege

Parfémy D´Uzege jsou vyráběny v přísném souladu s přírodou a pocházejí z vévodství d´Uzes.


Parfémy a toaletní vody D´Uzege nejsou testovány na zvířatech, jsou veganské a cruelty free. Parfémy jsou sice méně známé než z proslulých oblastí, ale mají své kouzlo a autentičnost. Oblast je známá svou bohatou přírodou a historickým dědictvím a to se odráží i v tamní parfumerii.

Suroviny z této oblasti a tradiční výrobní postupy vytváří jedinečné a kvalitní parfémy, které čerpají inspiraci z okolní přírody, což zahrnuje vůně bylin, květin, ovoce a dřeva. 

Certifikace cruelty free zajišťuje jak veganské složení produktu tak jeho netestovanost na zvířatech.

Jak si vybrat parfém, jaké skupiny vůní jsou v nabídce apod. je možné pročíst na níže uvedeném odkaze:

Články o parfémech D´Uzege

Počet produktů: 37

Podkategorie

  • D´Uzege parfémy EDP

    Naše parfémy jsou formulovány naší partnerskou laboratoří za použití jejich nejlepších přírodních surovin, pečlivě vybraných z celého světa. Abychom co nejvíce ochránili živočišné druhy a snížili výskyt alergenů, používáme syntetické přísady.

    Suroviny z této oblasti a tradiční výrobní postupy vytváří jedinečné a kvalitní parfémy, které čerpají inspiraci z okolní přírody, což zahrnuje vůně bylin, květin, ovoce a dřeva. 

    Certifikace cruelty free zajišťuje jak veganské složení produktu tak jeho netestovanost na zvířatech.

  • D´Uzege toaletní vody EDT

    Všechny vůně jsou formulovány naší partnerskou laboratoří za použití jejich nejlepších přírodních surovin, pečlivě vybraných z celého světa. Abychom co nejvíce ochránili živočišné druhy a snížili výskyt alergenů, používáme syntetické přísady.

    Suroviny z této oblasti a tradiční výrobní postupy vytváří jedinečné a kvalitní parfémy, které čerpají inspiraci z okolní přírody, což zahrnuje vůně bylin, květin, ovoce a dřeva. 

    Certifikace cruelty free zajišťuje jak veganské složení produktu tak jeho netestovanost na zvířatech.

  • Orientální vůně

    Orientální vůně

    se svou výraznou a nezaměnitelnou povahou jsou orientální tóny klíčovým prvkem orientálních parfémů. Tato skupina vůní evokuje exotickou a tajemnou atmosféru Orientu, zahrnující koření jako pepř, pryskyřice, hřebíček a vanilku.

    Trocha historie!
    Orientální tóny začaly dobývat svět během středověku. Křižáci přivezli rostliny a koření, které byly tehdy neznámé, například balzámy, muškátový oříšek a kafr. Západ objevil nové vonné látky, které se lišily od známých koření, jako jsou vanilka, skořice nebo zázvor. Tyto exotické ingredience si rychle oblíbila celá populace.

    Orientální parfémy jsou velmi komplexní. Tyto akordy obsahují bohaté a sladké materiály, jako je ambra, vanilka, pačuli a mnoho dalších. Koření, jako skořice nebo hřebíček, přispívají k smyslnosti této rodiny vůní.

    Párování
    Termín orientální parfém označuje vůně s hlubokými a bohatými vůněmi, často kořeněnými nebo dřevitými. Orientální tóny jsou obvykle umístěny na základně čichové pyramidy. Dobře se mísí s mnoha různými typy. Vanilkové a kořeněné oleje patří mezi nejběžnější. Dnes si květinové orientálky rychle získávají oblibu díky svému spojení se vzácnými dřevy, jako je santalové dřevo a cedrové dřevo. S přidáním ovoce, jako je jablko a broskev, tyto příchutě osloví muže. Přidání květinových prvků dodává těmto mužským vůním hloubku.

  • Svěží vůně

    Svěží parfémy

    většinou pocházejí z olfaktorické rodiny Hesperiidae. Tato nejstarší rodina zahrnuje první kolínské vody uvedené na trh. Mezi parfémy zařazenými do této rodiny najdeme citrusové vůně, jako je bergamot, citron, grapefruit, mandarinka atd.

    Velmi oblíbené vůně na jihu Francie

    Svěží citrusové vůně jsou velmi populární v naší oblasti na jihu Francie. Slunce, aperitivy na terasách, letní večery, noční procházky – to vše šíří prázdninovou atmosféru v Provence. Během letního období dáváme přednost lehčím, méně koncentrovaným toaletním vodám kvůli horku, které zvýrazňuje vůně. Parfémy s citrusovými tóny pro muže i ženy přinášejí lehkost a radost, jako například jemná, jiskřivá mandarinka. Stejně tak i pomeranč, který bojuje proti smutku. Naším favoritem je bergamot – živý a svěží, dodává energii a lehkost. Citron, vůně rozumu, je intenzivní, velmi svěží a obklopující. Citronová tráva je dokonalým stimulantem, který usměrňuje energie. Aromatická a intenzivní vůně.

    Přírodní a svěží vůně

    Kromě citrusových vůní existují v parfumérství i další svěží tóny. Zelené tóny extrahované z narcisů, mimóz, lilií vyzařují přírodní a svěží vůně. Řezané stonky s vegetačními vůněmi jsou v parfumérství poměrně novinkou. Kromě toho jsou velmi oblíbené i mořské tóny, které symbolizují svobodu a vitalitu. Odkazují na moře, jód, vodu, oceán... na volný vzduch otevřeného moře.

  • Květinové vůně

    Květinové vůně

    jsou nejžádanější a nejdůležitější z čichových rodin a to díky svým elegantním akordům, množstvím květin a množstvím možných směsí. Parfémy jsou nejčastěji skládány z květinových směsí nebo s převládajícími tóny nazývanými soliflores. Květinový parfém nejvíce ocení ženy.

    Květinová vůně přináší jemnost a smyslnost.

    Obecně platí, že květinový parfém vyjadřuje sladkost a smyslnost. Vzhledem k velmi rozsáhlé paletě květinových materiálů jsou vůně rafinované a nabízené vůně jsou rozmanité. Nabízí se tedy možnost každé ženě najít si ten pravý pro sebe. Květiny vyzařují radost. Symbolizují také krásu a lehkost. Čichové rodiny určují charakter a celkovou osobnost vůně.

    Každá květina má své přednosti a rozdílné účinky čichové ctnosti:

    •          Narcis je vůně potěšení a erotiky.
    •          Mimóza symbolizuje radost a vitalitu.
    •          Magnolia je intenzivní a brilantní
    •          Jasmín smyslný.
    •          Iris má být intenzivní a zářivý.
    •          Geranium je symbolem krásy, přitažlivosti a pokory.
    •          Fialka ztělesňuje křehkost a jemnou ženskost.
    •          Tuberóza, vůně drzosti a sebevědomí.
    •          Růže je samozřejmě symbolem lásky.
    •          Neroli je ztotožňován s mírem a pokorou.
    •          Verbena zůstává teplá, obepínající a ochraňující.
    •          A konečně, ylang-ylang je hřejivá a ženská vůně par excellence.

     

    Výdrž/stálost vůně
    Květinové tóny se kombinují i s dalšími vůněmi z různých rodin tak, aby se dosáhlo celkově co nejlepší výdrži parfému. Dokonale ladí s dřevitými tóny. Najdeme květinové parfémy v kombinace ovocných a dřevitých vůně současně. Krásné kombinace květinových parfémů jsou vytvořeny z pudrových nebo pižmových spolu květinovými vůněmi.

  • Gurmánské vůně

    Gurmánství! Troufnete si?

    V parfumerii si ho můžeme dopřát bez omezení... konečně oblast, kde si můžeme vychutnat jeden nebo více bezkalorických pamlsků bez výčitek.

    Gurmán: sladké a ovocné tóny a kořenité vůně
    Pro informaci, gurmánské parfémy jsou v parfémovém průmyslu relativně novým fenoménem. Angel od Thierryho Muglera, který vznikl v roce 1992, položil základy pro tento trend. Od té doby vytvářejí parfuméři gurmánské kompozice pomocí "čichové kulinářské alchymie".

    Parfémy se sladkými tóny připomínají dezerty, které probouzejí chuťové smysly a okouzlují sladkými a ovocnými tóny. Tyto gurmánské, sladké a ovocné vůně vyjadřují neodolatelnou, návykovou a podmanivou radost ze života. Jsou určeny pro jiskřivé a radostné ženy. Pokožka vyzařuje ženskou smyslnost, která doslova vybízí k ochutnání! A pánové, i když jsou gurmánské parfémy obvykle pro ženy, přesto okouzlují i mužské pohlaví.

    Gurmánské kompozice: 

    •          Vanilka – sladká a hřejivá vůně evokující dětství. Přináší dobrou náladu a uklidňuje. Dobře ladí s pokožkou a má nostalgický nádech.
    •          Tonka – velkorysá a veselá vůně, která připomíná sluneční paprsek. Jemná a teplá, vybízí ke sdílení.
    •          Skořice – svůdná a smyslná vůně, která je hluboce ženská, vášnivá a žhavá jako slunce. Má uklidňující účinky.
    •          Hřebíček – sladký, kořeněný a aromatický, přináší nádech něžnosti.
    •          Broskev – sladké ovoce, které v parfumerii dokonale zachycuje svou ovocnou a šťavnatou podstatu.
    •          Fík – typický pro jih Francie, vydává ovocné a slunečné vůně.
    •          Mandarinka – jiskřivá vůně, která připomíná bezstarostnost dětství, dodává veselost a lehkost.
    •          Mandle – vyzařují své pudrové a lahodné tóny.

    Necháte se zlákat gurmánskými parfémy, troufnete si?

  • Dřevité vůně

    Dřevitá vůně

    Jeho aspekty:
    tato „dřevitá“ rodina vonných esencí mnohem více reprezentuje svět pánské parfumerie. Jeho tóny jsou teplé a opulentní (santalové dřevo, pačuli) a některé suché (cedr, vetiver).

    Stále více žen oceňuje a přijímá intenzivní a dřevité vůně, parfuméři také vyvíjejí unisex a/nebo dámské řady.

    Dřevité vůně však mohou být lehké a osvěžující, nebo odvážné a exotické. Bez ohledu na styl je tato čichová rodina vždy hřejivá a uklidňující.

    Dřevitá vůně navozuje pocit tepla, pohodlí a bezpečí. Dřevo je základním prvkem dřevitého parfému. Výsledkem je dlouhotrvající vůně s cedrovým a santalovým dřevem. Teplé, bohaté vůně jsou ideální pro chladnější měsíce. Elegance santalového dřeva, sofistikovanost cedru a hloubka vetiverového nebo guajakového dřeva z ní dělají kolekci hodnou šatníku každého.

    Dřevité tóny se navíc nejčastěji používají jako základní tóny pro jejich vynikající výdrž.

    Jeho původ:esy jsou obecně odvozeny ze stromů, jako je santalové dřevo, cedr a guajak. Dřevěné tóny používané k přípravě parfémů se po staletí používají v kadidlech, olejích a dalších léčivých přípravcích.

    Každé dřevo má svou vlastní vůni a jinou charakteristiku. Ve skutečnosti vše závisí na jeho původu a klimatu. Což má za následek velmi odlišné dřevité tóny. Navíc čisté, svůdné vůně vydávají hřejivé dřevité pocity.

    Jiné dřevité vůně nepocházejí ze dřeva, ale jsou považovány za dřevité. Může za to jejich vůně, například pačuli a vetiveru. Stručně řečeno, rodina dřevitých vůní je nejzákladnější a nejuniverzálnější ze všech rodin vůní.

  • Ovocné vůně

    Ovocná móda - trochu přírody

    Ovocné květiny, ovocné orientálky, květinové gurmánky: dnes je ovoce v parfumerii na vzestupu. Jsou vhodné pro mnoho kompozic. Tím spíš, že náš kraj je v létě plný košíků s ovocem. Prázdninové a letní sladkosti v lahvích! Spotřebitel hledá přirozenost a autentičnost.

    Ovocné tóny: nahoře nebo v srdci

    Ovocné tóny jsou všude, protože je lze spojovat se všemi čichovými rodinami.

    Některé druhy ovoce budou působit svrchně, zejména šťavnaté a vodnaté, jako je cukrový nebo vodní meloun. Aby byla zvýrazněna gurmánská stránka parfému, bude tato poznámka přítomna jako srdce.

    Lehké a svěží vůně

    V letním období dáváme přednost lehčím, méně koncentrovaným toaletním vodám, lehčím kvůli teplu, jehož zvláštností je zvýraznění vůní.  Parfémy s ovocnou vůní jsou synonymem lehkosti, dobré nálady a shovívavosti.

    Je důležité poznamenat, že ovocné tóny jsou syntetické molekuly s výjimkou černého rybízu a meruněk. Ve skutečnosti potřebuje parfumér k vytvoření parfému esenciální olej nebo absolut. Tato transformace je bohužel nemožná. Vzhledem k rostoucí poptávce vzniká stále více molekul. Ovocné aspekty mají před sebou světlou budoucnost.

na stránku
Zobrazeno 37 – 37 z 37 položek